Alla inlägg den 3 september 2010

Av Hampus Wallentinsson - 3 september 2010 01:17

Hej Läsare!!


Idag måste jag tyvärr skriva om ett väldigt allvarligt ämne. Jag läste om en handikappad mann som blivit fastbunden av sina vårdare detta har tydligen på gått i 25 år utan att någon vetat om det. Läkaren hade skrivit ett intyg på att mannen behövde vara bakbunden både dag och natt. Detta är helt emot svensk lagstiftning. Det får bara användas i nödfall och vid korta perioder.  Ni kan själva läsa artikeln på expressens hemsida. "Läkare godkände att handikappad hölls bunden"


Jag förstår inte hur man kan vara så grym mot en människa det är inte värdigt att bli fastbunden. Jag tycker att detta är djupt tragist och förnedrande att handikappade ska behöva bli utsatta för detta beteende och hur kan änns en läkare godkänna detta.


Detta hoppas jag att man slipper läsa om mer för det här ska vi inte bara acceptera handikappade är lika mycket värda som alla andra och de ska behandlas som friska individer med kärlek och respekt. För jag annser att det är respektlöst att binda någon handikappad både natt och dag. 


Vi lever inte under andra världskriget utan i 2000 talet. Jag tar här med strid mot myndigheter jag har helt tappat förtroendet. Jag hoppas att kommunerna tar och undersöker så att det inte förekommer på fler ställen i Sverige.


Hälsningar en

ARG BLOGGARE

Ovido - Quiz & Flashcards